Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
 logo fejlecbe


Bugát Pál Kórház
3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22
Telefon: 06 - 37 / 312 - 491
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

 Az AEEK_OEP_EMMI_2016/1 azonosítószámú pályázat keretén belül elnyert 235.566.749 forint forrás segíti a gyöngyösi Bugát Pál Kórházat abban, hogy a jövőben tovább csökkentse fenntartási költségeit, javítsa, egyben költséghatékonnyá tegye a betegellátáshoz tartozó üzemeltetési szolgáltatásokat. Gyöngyös esetében ez az élelmezést valamint a kórházi textília mosatásának körülményeit érintette.

A költséghatékony működtetés, a régió korábbi fejlesztéseinek maximális kihasználása vezette a kórház vezetését, mikor pályázott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, az OEP és az EMMI által kiírt: „A Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatására - a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kapcsolódó szakmai és/vagy működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására” c. pályázatra.

A hatvani kórházzal történő együttműködés a betegétkeztetést, a salgótarjáni gyógyító intézménnyel való kooperáció pedig a mosodai szolgáltatást teszi hosszú távon olcsóbbá.

A pályázati összegből a gyöngyösi kórház az új tálalás-mosogatás rendszerét tudta kialakítani, az ehhez szükséges teljes eszközparkot beszerezni. A textília mozgatásához szükséges szállítóeszközök is a pályázati pénz biztosította. A mosodai szolgáltatás ily módon történő igénybevétele az eddigi költségek nagyságrendekkel való csökkenését biztosítja.

A hotel diagnosztikai épület IV. emeletén pedig kialakításra került egy új, modern berendezésekkel felszerelt, közel 100 négyzetméteres dolgozói étterem is.
Az együttműködés fontosságát hangsúlyozta Szabó Zsolt államtitkár a projekt megvalósulását bemutató ünnepségen: - Nem versenyezni kell, hanem közösen megszerezni és felhasználni a forrásokat. Felhívta a figyelmet, hogy van értelme a közös munkának, hiszen további jelentős fejlesztési források nyílnak meg, mint például az a folyamatban lévő húszmilliárdos keretet, amelyből épületek korszerűsítése valósulhat majd meg.
Horváth László országgyűlési képviselő annak az örömének adott hangot, hogy az együttműködés vált napi gyakorlattá a kórházak között.

Megvalósult a fenntartó szándéka- szögezte le dr. Jakó Ildikó, az ÁEEK területi igazgatója a gyöngyös kórház ünnepségén, hiszen a projekt a költségek objektív és számszerűsíthető csökkentése mellett, a régió három –Hatvan, Salgótarján és Gyöngyös – kórházának együttműködése révén valósult meg.

Dr. Stankovics Éva, az Albert Schweitzer Kórház főigazgatója reményének adott hangot, hogy az általuk szolgáltatott beteg és dolgozói étkeztetés minden érintett megelégedésére szolgál majd.

A kórházi textília mosatása is hasonló elvek mentén változik, hiszen a salgótarjáni kórház pályázaton történt mosodai eszközfejlesztését és kapacitásnövekedését ily módon a régió kórházai, az együttműködések keretein belül, maximálisan ki tudják használni – mondta Kaszás Erika, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház gazdasági igazgatója.
 
A gyöngyösi kórház a teljes megújulás időszakát éli – erősítette meg Weisz Péter főigazgató. Jelen sikeres pályázat révén megvalósuló fejlesztések célja – mind a fenntartó, mind az intézmény oldaláról – hogy a gyöngyösi Bugát Pál Kórház magasabb színvonalon, nagyobb biztonságban és hatékonyabban tudja ellátni a térség betegeit - mondta Weisz Péter, főigazgató az ünnepélyes átadón.

Fontosabb elérhetőségek

Központ:
(06 37) 312-491
Értékesítési munkatárs:
(06 30) 365-5875
ertekesites@bugatpal.hu
Bugát Pál Gyógyszertár:
(06 37) 310-182
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

adatvedelem

eeszt logo

Elektonikus számlázás megvalósítása
2016-EU-IA-0096


EFOP 1.10.2 17 2017 00033kicsi


norveg palyazat2017


EFOP 2.2.18 17 2017 00039


tiop 2.2.4


tamop 2.1.3


tamop 6.1.2


tamop 6.2.4


KEOP 4.10.0 K 14 2014 0020


TIOP 2 2 6 12 1 B


KEOP 5.6.0


TIOP 2.2.8.A 15

allashirdetes