logo fejlecbe


Bugát Pál Kórház
3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22
Telefon: 06 - 37 / 312 - 491
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Köszöntjük kórházunk weboldalán

A Gyöngyösi Gyógyintézet 1838-ban nyitotta meg kapuit Dr. Horner (Vezekényi) István tisztiorvos és segítői jóvoltából. Büszkék vagyunk alapítóinkra, épp úgy, mint névadónkra, Bugát Pálra, kórház szavunk megalkotójára. Azért munkálkodunk, hogy gyógyító munkánkkal hozzájuk méltó módon mi is tegyünk a magyar egészségügy fejlődéséért.

idopontkeres

 1szazalek  VÁRJUK ÉS KÖSZÖNJÜK  ADÓJA 1%-át
Bugát Pál Kórház Alapítvány
Adószáma: 19133940-1-10

Szolgáltatásaink

 Orvoskereső VIP szoba a Bugát Pál kórház szülészetén Látásjavító lézeres beavatkozás

orvoskereso


Az EFOP-1.8.1-VEKOP-15-2016-00001 azonosítószámú „Komplex népegészségügyi szűrések” című kiemelt projekt keretében Kórházunkban is elinult a vastagbélszűrés.

  • Mi a teendő?
  • Hogyan történik a vizsgálat?
  • Területi ellátási kötelezettségünk.
  • Miért fontos a vastagbélszűrés?

Kérjük, hogy éljen a lehetőséggel! Az időben felfedezett elváltozás jobb eséllyel gyógyítható.

Tovább...

 
 
 

vipszoba


Mi a legjobbat kívánjuk önnek nyújtani,

  • hogy amikor eljön az idő, egy új élet születésére,
  • hogy szerettei Ön mellett legyenek,
  • hogy minden az Ön egyedi igényeinek megfelelő legyen

A kétágyas szoba, különböző szolgáltatási csomagokkal,  egyénre szabott kínálattal, fizetős szolgáltatásként vehető igénybe. VÁRJUK ÖNT!

Tovább ...

szemeszet


Ugye Ön is unja már
a kényelmetlen és egyre drágább szemüvegét, mely nélkül elképzelhetetlen az élete?

Ugye Önnek is kényelmetlen a télen bepárásodó, esőben csillogó, sötétben az autóvezetést szinte lehetetlenné tévő szemüvege?

MIÉRT NEM VÁLTOZTAT EZEN?

Tovább ...

1 korhaz 2 muto 3 csalad 4 vip 5 gasztro

cukorbetegoktatas

A Bugát Pál Kórházban évtizedek óta végzik a cukorbetegek szakszerű oktatását a járóbeteg ellátásban.  Ennek eredményességét, elfogadottságát tovább építve a kórház vezetése úgy döntött, az intézmény fekvőbeteg osztályain gyógyuló cukorbetegek részére intézményesíti, az ellátás szerves részévé teszi a cukorbeteg oktatást.

cukorbetegoktatasA Bugát Pál Kórházban évtizedek óta végzik a cukorbetegek szakszerű oktatását a járóbeteg ellátásban.  Ennek eredményességét, elfogadottságát tovább építve a kórház vezetése úgy döntött, az intézmény fekvőbeteg osztályain gyógyuló cukorbetegek részére intézményesíti, az ellátás szerves részévé teszi a cukorbeteg oktatást.

Az új ismeretek átadása, a már elsajátítottak felidézése, megerősítése, alkalmazása, valamint a páciensek aktív bevonása a gondozásba a legfőbb célja a heti három alkalommal megvalósuló oktatásnak.   A kórház fekvőbeteg osztályain gyógyuló páciensek a kezelőorvosaik javaslatára vesznek részt ezen oktatásokon, melyet team munkában végeznek a kórház szakemberei. Egy diabetológus szakorvos vezetésével, öt diabetológiai szakápoló és három dietetikus vesz részt a betegoktatásban. A kórházban ápolt betegek maximum 7-8 fős csoportokban, egy külön oktatóteremben találkoznak a szakemberekkel és kapják meg a szükséges információkat, tanácsokat, tehetik fel kérdéseiket. A szakemberek szorgalmazzák, hogy ezen találkozásokon lehetőség szerint vegyen részt a beteg legközelebbi hozzátartozója, aki jelentősen tudja segíteni a jó általános állapot fenntartását, az étrend betartását, az életmódbeli lehetőségek kihasználását.

Eredmény csak team munkával érhető el, fontos a jó kontaktus megteremtése, a bizalom elnyerése, a beteg –hozzátartozó együttműködésének megszerzése. A cukorbetegség életre szóló szakgondozást igényel, amely kizárólag akkor hatásos, ha a beteg együttműködik. Az első pozitív élmények nagyon fontosak, mert meghatározzák, hogy a betegnek sikerül-e eljutnia addig, hogy elfogadja és megértse: a siker rajta is múlik. A gondozás legfőbb célja az, hogy a beteg önállóvá váljon, azaz aktív részvevője legyen a kezelésnek. Erre szolgál a beteg edukáció melyhez kétségtelenül nagyfokú empátia, teljes odaadás, türelem szükséges.