logo fejlecbe


Bugát Pál Kórház
3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22
Telefon: 06 - 37 / 312 - 491
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Köszöntjük kórházunk weboldalán

A Gyöngyösi Gyógyintézet 1838-ban nyitotta meg kapuit Dr. Horner (Vezekényi) István tisztiorvos és segítői jóvoltából. Büszkék vagyunk alapítóinkra, épp úgy, mint névadónkra, Bugát Pálra, kórház szavunk megalkotójára. Azért munkálkodunk, hogy gyógyító munkánkkal hozzájuk méltó módon mi is tegyünk a magyar egészségügy fejlődéséért.

idopontkeres

 1szazalek  VÁRJUK ÉS KÖSZÖNJÜK  ADÓJA 1%-át
Bugát Pál Kórház Alapítvány
Adószáma: 19133940-1-10

Szolgáltatásaink

 Orvoskereső VIP szoba a Bugát Pál kórház szülészetén Látásjavító lézeres beavatkozás

orvoskereso


Az EFOP-1.8.1-VEKOP-15-2016-00001 azonosítószámú „Komplex népegészségügyi szűrések” című kiemelt projekt keretében Kórházunkban is elinult a vastagbélszűrés.

  • Mi a teendő?
  • Hogyan történik a vizsgálat?
  • Területi ellátási kötelezettségünk.
  • Miért fontos a vastagbélszűrés?

Kérjük, hogy éljen a lehetőséggel! Az időben felfedezett elváltozás jobb eséllyel gyógyítható.

Tovább...

 
 
 

vipszoba


Mi a legjobbat kívánjuk önnek nyújtani,

  • hogy amikor eljön az idő, egy új élet születésére,
  • hogy szerettei Ön mellett legyenek,
  • hogy minden az Ön egyedi igényeinek megfelelő legyen

A kétágyas szoba, különböző szolgáltatási csomagokkal,  egyénre szabott kínálattal, fizetős szolgáltatásként vehető igénybe. VÁRJUK ÖNT!

Tovább ...

szemeszet


Ugye Ön is unja már
a kényelmetlen és egyre drágább szemüvegét, mely nélkül elképzelhetetlen az élete?

Ugye Önnek is kényelmetlen a télen bepárásodó, esőben csillogó, sötétben az autóvezetést szinte lehetetlenné tévő szemüvege?

MIÉRT NEM VÁLTOZTAT EZEN?

Tovább ...

1 korhaz 2 muto 3 csalad 4 vip 5 gasztro

Az alábbi történet Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő facebook oldalán olvasható. Köszönjük Képviselő Asszony a megjelenítést, és köszönjük gyógyult betegünk őszinte sorait!
Forrás: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=863915857701073&id=211656949593637

„ Kedves Gyöngyösiek!

Sok szomorút és bosszankodtatót olvasunk, élünk át nap, mint nap. Szeretném, ha kicsivel nagyobb biztonságban éreznék Önök is magukat itthon, Gyöngyösön, ezért elmesélném a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Covid Intenzív, azaz a KAIBO működését páciens szemszögéből.

Statisztikailag is ritka esemény, hogy beszélek, járok, írok és működök. Örömöm és sikerem az osztály életében is siker és öröm. Olyan sokat dolgoznak. Annyira elkeserítő állapotban kerülnek oda betegek. Oly kevés az esély és ők mégis annyira kitartóak. Pedig a siker, az öröm más egészsége felett, a belefektetett energia megtérülése olyan motiváció és boldogsághormon, ami mindenkinek jár.

Nos, miután állapotom intenzív orvosi felügyeletet követelt a Covid fertőzésem során kialakult tüdőgyulladásom következtében, nagyon súlyos állapotban érkeztem az osztályra. Az események gyorsan követték egymást... A covid-pontról egy kedves fiatal férfi vitt az osztályig. Innentől jött a varázslat. Akkor ott természetesnek tűnt, de megmondom őszintén- utólag végiggondolva- ilyen ellátásban én még nem részesültem.

Szóval begördült a szekerem. Mire a lift felvitt, vártak. Nem, nem egy nővér, hanem legalább 6. Nem, nem egy orvos, hanem 2. Az ágyamnál, csendben, készenlétben. A 6 nővérkém azonnal szétkapott. Nem is értettem hogyan, de zacskóban volt 2 percen belül minden ruhám-cipőm-ékszerem és ágyban fekve a nővér határozott, de kedves hangon ismertette, mi történik velem. Mindenki védőfelszerelésben, totálisan egyformák voltak, de az orvos alakja viselkedéséből, hangjából azonnal kitűnt. Nyugalmat árasztott nyugalma, türelme. A legrosszabbra is előkészítve...nem emlékszem, hány ember dolgozott rajtam egyszerre, kb. mind. Számomra talán a legfontosabb volt gyógyulásom szempontjából, hogy biztonságban tudjam magam. Tudjam, hogy mindent megtettem, jelenlegi legjobb tudásom szerint a jobblétemért- megkaptam.

Nos, az első pár nap delírium után, amivel elszámolni nem is igazán tudok állapotom miatt, elmesélem, mit tapasztaltam a maradék 2 hétben, összesen 17 nap alatt.

Az orvosok és a vizit:

Neeeem, nem az a vizit. Ez vizit. Valóban az, nem csak ilyen “áh,hogyvagyunk-köszönömjól-viszontlátásra”....nem.

Eleve minden reggel és este a nővér átad a követő műszaknak! Bejön a kórterembe és összefoglalja a napod! Ott előtted, veled!

Az orvosi vizitek profik. Az orvos átnézni a reggeli labort, minden rubrikát, amit a nővérek nappal vezetnek (folyadékbevitel/folyadékleadás, pulzus, szaturáció, vérnyomás, hőmérséklet, oxigén, széklet, és az égvilágon minden más). Mindent leellenőriz. Mindent. Megkérdezi, hogy érzed magad? Elmondhatod, válaszol és fogod érteni! A mentálhigiénés hozzáállás, érzelmi intelligencia- komolyan mondom, varázsvilág! Figyelnek rád! Intenzív osztály igazán! Non-plus-ultra!

Köszönöm az életem! Nem tudtam aprópénzre váltani. Értitek??????

Amikor kiengedtek, elbúcsúztak tőlem! Mindent ismertettek, mit kell majd csinálnom itthon, mire számítsak, hova kell majd visszamennem, milyen recepteket kapok. Lesz-e valaki, aki patikába megy vagy az esti gyógyszert odaadják?

Kedves Gyöngyösiek! Ilyen orvosaink vannak itt! Némán. Csendben. Dolgoznak. Életeket mentenek. Fáradtak. Beöltöznek, átöltöznek. Esküszöm, az osztályon kevesebb Covid vírus van, mint egy élelmiszerüzletben vagy akár egy folyosón! Még a fertőtlenítős flakon is fertőtlenítve! Belép- fertőtlenít, kilép-fertőtlenít. Mindig.

Nővérkék: Az osztályra épp kb. 25, más osztályokról vegyesen beosztott szakemberek. Nők, akik a konyhában és a munkában is maximumon kell, hogy pörögjenek, mert a legkisebb hiba is életet követelhet. Gyógyszerelés, orvosi terápia követése/betartatása, napi előmenetel, állapot adminisztrálása, kézzel-géppel..betegek gondozása/monitorozása. És itt most megállnék megköszönni nekik mindent, mit értem tettek. Azt, hogy emberi méltatlan és kiszolgáltatott helyzetemben is megőrizhettem méltóságom. Mikor mozdulni sem bírsz, forgatnak-emelnek-gondoznak-mosdatnak, vért vesznek, vércukrot mérnek. Életfunkcióid ellenőrzik, éjjel-nappal. Kiszolgálnak. Etetnek, itatnak, bíztatnak! Mindent megtesznek javulásodért! Kézenfogva kísérnek mosdóba, fürdeni. Ágyaznak, fésülnek...megható igazán... Mindenki kedvesen és megértően. Mindig. Éjjel és nappal is. Szeretem mind! Olyan mértékű hálát érzek irántuk, amit elmondani nem lehet. Megtiszteltetés volt picit megismerni őket.

Köszönöm, drága nővérkéim, hogy figyeltetek rám, nemcsak a testemre, lelkemre is! Köszönöm a boldog-szomorúkat, amiket megosztottatok velem. Mindeneim lettetek! Minden áldott nap szeretettel gondolok rátok örök hálával!

Ennivaló: finom. Ízletes ebéd, kielégítő reggeli és vacsora. Amit ki lehet közétkeztetésből hozni, azt maximálisan hozza.

Tárgyi feltételek: Van gyógyszer. Modern és kényelmes az ágy. Van minden orvosi eszköz, amire nekem volt szükségem. Van lélegeztető elegendő. Jó a hőmérséklet, bár nem tudjátok, de az öltözékükben nem ehetnek-ihatnak, nem mehetnek mosdóba se. És izzadnak. Folyik a hátukon a víz is, érted!

Tisztaság/felszereltség: Takarítónő napjában többször feltöröl, felmos. Biztos lehet benne hibát találni, engem nem érdekelt. Látható tisztaság, 20 liter fertőtlenítő naponta... Mosdó, tusoló szobánként, különálló. Nincs Kludi csap. Nincs pneumatikus és fűtött wc ülőke. Amikor más tisztáz wc-használat után, mert meg kell előbb emeljen, hogy fel tudj állni egyáltalán, számomra valahogy eltörpülnek ezek a dolgok. Tiszta, ami a lényeg. Mosdóban áldom a rehabilitációs széket. A nélkül nem ment volna. Nincs Kludi zuhany. De meleg víz és szék van mindig.

Telve az osztály szeretettel, elhivatottsággal és szaktudással! Bárki odakerül, dőljön hátra és legyen kedves, nyugodt, mert a legjobb helyen érezheti magát: biztonságban!"