logo fejlecbe


Bugát Pál Kórház
3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22
Telefon: 06 - 37 / 312 - 491
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Köszöntjük kórházunk weboldalán

A Gyöngyösi Gyógyintézet 1838-ban nyitotta meg kapuit Dr. Horner (Vezekényi) István tisztiorvos és segítői jóvoltából. Büszkék vagyunk alapítóinkra, épp úgy, mint névadónkra, Bugát Pálra, kórház szavunk megalkotójára. Azért munkálkodunk, hogy gyógyító munkánkkal hozzájuk méltó módon mi is tegyünk a magyar egészségügy fejlődéséért.

 

Csak sürgős beutalóval fogad betegeket a gyöngyösi kórház rendelőintézete!

A Bugát Pál Kórház rendelőintézete március 22-től csak sürgős háziorvosi beutalóval fogad betegeket a szakrendelésekre.  Kivételt jelent  a terhesgondozás. Az előjegyzett vizsgálatokra később kerül sor, erről a kórház időben tájékoztatást ad.

A kórház kéri a betegek megértését és türelmét.

 1szazalek  VÁRJUK ÉS KÖSZÖNJÜK  ADÓJA 1%-át
Bugát Pál Kórház Alapítvány
Adószáma: 19133940-1-10

Szolgáltatásaink

 Orvoskereső VIP szoba a Bugát Pál kórház szülészetén Látásjavító lézeres beavatkozás

orvoskereso


Az EFOP-1.8.1-VEKOP-15-2016-00001 azonosítószámú „Komplex népegészségügyi szűrések” című kiemelt projekt keretében Kórházunkban is elinult a vastagbélszűrés.

  • Mi a teendő?
  • Hogyan történik a vizsgálat?
  • Területi ellátási kötelezettségünk.
  • Miért fontos a vastagbélszűrés?

Kérjük, hogy éljen a lehetőséggel! Az időben felfedezett elváltozás jobb eséllyel gyógyítható.

Tovább...

 
 
 

vipszoba


Mi a legjobbat kívánjuk önnek nyújtani,

  • hogy amikor eljön az idő, egy új élet születésére,
  • hogy szerettei Ön mellett legyenek,
  • hogy minden az Ön egyedi igényeinek megfelelő legyen

A kétágyas szoba, különböző szolgáltatási csomagokkal,  egyénre szabott kínálattal, fizetős szolgáltatásként vehető igénybe. VÁRJUK ÖNT!

Tovább ...

szemeszet


Ugye Ön is unja már
a kényelmetlen és egyre drágább szemüvegét, mely nélkül elképzelhetetlen az élete?

Ugye Önnek is kényelmetlen a télen bepárásodó, esőben csillogó, sötétben az autóvezetést szinte lehetetlenné tévő szemüvege?

MIÉRT NEM VÁLTOZTAT EZEN?

Tovább ...

1 korhaz 2 muto 3 csalad 4 vip 5 gasztro

csbsz5
Az együtt-szülés optimális feltételeit, az alternatív szülés körülményeit: kádban szülés és vajúdás, sétálva vajúdás, szülőágyon, vagy szülőszéken szülés lehetőségét teremtették meg a Bugát Pál Kórházban. A korszerűsítés a kormányzat Családbarát Szülészet 2019-es programja jóvoltából, több mint 53 millió forintból valósult meg. A felújítás eredménye, hogy a kismamák és apukák megszépült, modern körülmények között élhetik meg a születés misztériumát, az anyák nagyobb biztonságban érezhetik magukat, és barátságosabbá vált a szülés környezete a gyöngyösi kórházban.


A felújításnak köszönhetően nőtt a szülőszobáink színvonala. A klímatizált, egyedi fürdőszobával ellátott rooming-in szobás osztály mellé megfelelő színvonalú és felszereltségű szülőszobákat sikerült kialakítani – nyilatkozta Weisz Péter főigazgató. Többek között így szeretnénk elérni, hogy az apák ne választható formának, hanem természetes dolognak gondolják, és tartsák az együtt-szülés lehetőségét. Ehhez most olyan szociális körülményeket tudunk biztosítani, ahol még inkább érezhetik, hogy helyük van a szülőszobán – tette hozzá az intézményvezető.

Minél jobb körülményeket teremtünk a szülőszobán, az anyukák annál kevesebb stresszel élik meg a szülést. Minél harmonikusabb környezetben valósul meg az újszülöttek kötődése, a tejtermelés serkentése is annál eredményesebb lesz. Fontos számunkra, hogy a bababarát kórház szoptatási irányelveit maradéktalanul be tudjuk tartani, hogy a szülés a szülők meghatározó élménye legyen. Mindez hozzájárul a családok összetartásához és segíti a későbbi gyermekvállalást – erősítette meg dr. Szelva István, a szülészet vezető főorvosa.
Az intézmény menedzsmentje és az osztály minden munkatársa elkötelezett a családbarát, bababarát és családközpontú szülészet osztály működése mellett. A szülészeti osztály előterét úgy alakították ki, hogy egy családias nappalira hasonlítson, ahol gyereksarok is van. Lassan két éve alkalmazzák az „aranyóra” szabályát. Szülésznőik, csecsemős nővéreik tudják, és propagálják a szoptatás fontosságát. Az osztályon gyermekorvos javaslata nélkül nem kap tápszert egyetlen újszülött sem. Az elnyert összeg jóvoltából az osztály dolgozóinak képzéseket tartanak, melynek célja a szülés minél jobb kisérése, segítése. Kialakítottak és megfelelő tárgyi eszközökkel látták el azt a helyiséget, melyet az anya-, és családcsoportok, a szoptatást segítő csoportok, a szülésfelkészítő tanfolyamot látogatók is igénybe tudnak venni. Állandó pszichológust foglalkoztatnak, aki naponta találkozik a várandós anyukákkal, gyermekágyasokkal, részt vesz a szülésfelkészítés folyamatában, közreműködik a segítségre szorulók kiszűrésében a szülés előtt, és a korai gyermekágyban.
 

csbsz1

csbsz2

csbsz3

csbsz4

csbsz5

csbsz6

csbsz7

csbsz8

Fotó: Czímer Tamás