logo fejlecbe


Bugát Pál Kórház
3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22
Telefon: 06 - 37 / 312 - 491
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Köszöntjük kórházunk weboldalán

A Gyöngyösi Gyógyintézet 1838-ban nyitotta meg kapuit Dr. Horner (Vezekényi) István tisztiorvos és segítői jóvoltából. Büszkék vagyunk alapítóinkra, épp úgy, mint névadónkra, Bugát Pálra, kórház szavunk megalkotójára. Azért munkálkodunk, hogy gyógyító munkánkkal hozzájuk méltó módon mi is tegyünk a magyar egészségügy fejlődéséért.

idopontkeres

 1szazalek  VÁRJUK ÉS KÖSZÖNJÜK  ADÓJA 1%-át
Bugát Pál Kórház Alapítvány
Adószáma: 19133940-1-10

Szolgáltatásaink

 Orvoskereső VIP szoba a Bugát Pál kórház szülészetén Látásjavító lézeres beavatkozás

orvoskereso


Az EFOP-1.8.1-VEKOP-15-2016-00001 azonosítószámú „Komplex népegészségügyi szűrések” című kiemelt projekt keretében Kórházunkban is elinult a vastagbélszűrés.

  • Mi a teendő?
  • Hogyan történik a vizsgálat?
  • Területi ellátási kötelezettségünk.
  • Miért fontos a vastagbélszűrés?

Kérjük, hogy éljen a lehetőséggel! Az időben felfedezett elváltozás jobb eséllyel gyógyítható.

Tovább...

 
 
 

vipszoba


Mi a legjobbat kívánjuk önnek nyújtani,

  • hogy amikor eljön az idő, egy új élet születésére,
  • hogy szerettei Ön mellett legyenek,
  • hogy minden az Ön egyedi igényeinek megfelelő legyen

A kétágyas szoba, különböző szolgáltatási csomagokkal,  egyénre szabott kínálattal, fizetős szolgáltatásként vehető igénybe. VÁRJUK ÖNT!

Tovább ...

szemeszet


Ugye Ön is unja már
a kényelmetlen és egyre drágább szemüvegét, mely nélkül elképzelhetetlen az élete?

Ugye Önnek is kényelmetlen a télen bepárásodó, esőben csillogó, sötétben az autóvezetést szinte lehetetlenné tévő szemüvege?

MIÉRT NEM VÁLTOZTAT EZEN?

Tovább ...

1 korhaz 2 muto 3 csalad 4 vip 5 gasztro

Flow puha és meleg, szőrös és szerdánként érkezik a Bugát Pál Kórház Rehabilitációs Elmegyógyászati Osztályára, hogy részt vegyen egy speciális foglalkozáson. Flow örömmel ad pacsit, mindenkihez ugyanazzal a kedvességgel megy és tűri a simogatást, produkálja magát. Flow egy speciálisan képzett border collie eb, aki a csoport tagjait elfogadja olyannak amilyenek, korlátaik ellenére dolgozik velük együtt. Vele interakcióba lépni vagy akár csak megfigyelni őt kifejezetten nyugtató hatású. Jelenléte, simogatása csökkenti a szorongást és a stresszt. A kutya egyértelmű kommunikációja és reakciója segít a csoport tagjainak saját érzelmi reakcióik megértésében, kezelésében.

–        A betegek terápiába való bevonását, aktivitásának visszaállítását segíti Flow és gazdája. A foglalkozáson való részvétel javítja a betegek motivációját és kommunikációs készségét. A foglalkozások élménycentrikus eseménysorok, melyek játékosan zajlanak a terápiás kutya segítségével. Az érzelmek megjelenése és megélése szintén felerősödik. Régi átélt emlékek felidézésével javul a kliensek visszahelyezhetősége a normál társadalomba – mondja Dr. Kelemen Tibor, osztályvezető főorvos, a foglalkozások célját meghatározó szakember.

Flow és gazdája, Kapaló Éva több kórházban is végez hasonló csoportterápiát.

–        Flow jelenléte a csoportszobában növeli a szociális interakciók mennyiségét és javítja azok minőségét, az állat beszélgetőtárssá válik. Az állatasszisztált foglalkozás legfőbb célja a kellemes, szórakoztató, szeretetet kapó és szeretetet adható pillanatok szerzése, az állat simogatása általi harmónia megélése, vagy a kutyás trükkökön való vidám nevetés. A terápiás kutyák alkalmazása nagyon sokrétű, a mozgásfejlesztésen át az olvasás-tanulásig minden területen tud egy jól képzett kutya segíteni, valamint a célcsoportok is változatosak, a korai fejlesztéstől a pszichiátriai betegek kezelésén át az idősek otthonáig bárhol bevethető egy terápiás kutya – mondja a terapeuta.

A foglalkozások anyagi hátterét a Bugát Pál Kórház Alapítvány biztosítja.

 

CZT 7776CZT 7851CZT 7696