logo fejlecbe


Bugát Pál Kórház
3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22
Telefon: 06 - 37 / 312 - 491
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Gyógyuljon otthonosan!

Mindennél fontosabb számunkra, hogy azok az emberek, akik ránk bízták legnagyobb kincsüket, az egészségüket, otthonosan érezzék magukat, míg kórházunkban gyógyulnak, s erejük teljében, mihamarabb visszatérhessenek megszokott mindennapjaihoz, szeretteikhez. Mindannyian ezt szeretnénk segíteni: szakmai felkészültséggel, korszerű orvosi műszerekkel és figyelmes ellátással.

megerkezesÚgy véljük, a gyógyulás sikere egymásra való odafigyelésünkön, egymás iránti bizalmunkon is múlik. Házirendünket ennek szellemében alkottuk meg. Kérjük, Ön is tegyen megtartásáért – ezzel személyesen is hozzájárul a gyógyítás, gyógyulás sikeréhez. Köszönjük.

Milyen hivatalos iratokra van szükség a kórházi felvételkor?

A kórházi felvételre kérjük, hozza magával kórházi beutalóját, személyi igazolványát, társadalombiztosítási igazolványát, azaz a TAJ kártyáját, valamint korábbi leleteit és zárójelentéseit. Ha gyógyszert szed, jegyezze fel azok nevét is egy listára, és azt adja át kezelőorvosának.

Milyen ruházatra és tisztálkodási eszközökre van szükség a kórházban?

Amint megérkezik a kijelölt betegszobába, kérjük, öltözzön át! Hozzon magával otthonról saját háló-vagy szabadidőruhát és lábbelit. A papucs legyen tiszta és kényelmes, a ruházatot javasolt minél gyakrabban, akár naponta is tisztára cserélni. Bizonyos esetekben, amikor kiemelten fontos a steril vagy fokozottan tiszta környezet, a kórház speciális öltözéket biztosít a beteg számára. Erről külön tájékoztatást kapnak a felvételkor azok, akikre ez vonatkozik. Javasoljuk, hogy megszokott tisztálkodási eszközeit, evő- és ivóeszközeit is hozza otthonról magával, s tartsa ezeket magánál a betegszobában.

Lehet-e dohányozni és alkoholt fogyasztani?

Szeszes italt a kórházba behozni és fogyasztani tilos, dohányozni pedig csak az arra kijelölt helyen lehetséges. Kérjük azonban, ha lehetséges, mindkettőtől tartózkodjék.

Hogyan védhetjük meg közösen értékeinket?

A kórházba sajnos nem csak jó szándékú, gyógyulni és látogatni vágyó emberek juthatnak be. Kórházunk mindent megtesz az értékek védeleméért, de felelősséget csak a kórház házipénztárában letétbe helyezett értéktárgyakért tudunk vállalni. Ruházatát kérjük az alagsorban található betegruha raktárban elhelyezni. Kisebb értékű személyes használati tárgyait Ön tárolhatja a betegszobában található szekrényben. Javasoljuk azonban, hogy nagyobb értéket, pénzösszeget ne tartson magánál. Eszméletlen betegnél talált ruházatért, értéktárgyakért és személyes használati tárgyakért a kórház természetesen felelősséget vállal: azokat leltárba vesszük és elzárjuk. Kérjük, Ön is vigyázzon a kórház által rendelkezésére bocsátott kórházi – leltári – tárgyakért. Elbocsátásakor azokat sértetlenül és hiánytalanul vissza kell adnia a nővérnek, az azokban keletkezett esetleges hiányokat, károkat pedig meg kell térítenie.