logo fejlecbe


Bugát Pál Kórház
3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22
Telefon: 06 - 37 / 312 - 491
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Osztályvezető főorvos: Dr. Horvát Gyula
Főnővér: Horváth Katalin

    • A Belgyógyászat feladata a területi ellátási kötelezettség értelmében a 90 ezer fős lakosság sürgős és választott időben történő belgyógyászati ellátása, illetve a sürgős ellátás biztosítása mindenkinek, akinél ez heveny betegség miatt szükségessé válik. A belgyógyászati betegségeken belül is kiemelt tevékenységünk a szív- és érrendszeri betegségek ellátása. Korunkban sok problémát vet fel a bakteriális eredetű betegségek kezelése, a neurohormonális kórállapotok szerepe a belgyógyászati megbetegedésekben. A lakosság nagy részét sújtják az érrendszeri betegségek, melyek szívinfarktust, szélütést, különböző szervekben érszűkületet okozhatnak, rokkantságot, időelőtti halálozást idézhetnek elő.
    • A belgyógyászat fontosnak tartja a súlyos állapotok megelőzését a háziorvos kollégákkal együttműködve. A magas vérnyomás, cukorbetegség, vérrögképződésre hajlamosító állapotok szakszerű kezelésével megelőzhetők a szövődmények. Fontos a betegek összes rizikófaktorának felderítése, befolyásolása. Ugyancsak döntő az antibiotikum kinccsel való megfontolt bánás, a hatékony kezelés és a népesség antibiotikum rezisztens állapotának csökkentése céljából.
    • Koszorúér elégtelenség, szívinfarktus, egyéb szervi keringési elégtelenségek ellátásában a belgyógyászat orvosai és ápolói jelentős gyakorlattal rendelkeznek. A szívpanaszokat a legkorszerűbb színes szív-uh készülékkel,holter-EKG monitorral és futószőnyeg terheléssel vizsgáljuk. Életmód és diétás tanácsokkal segítjük a betegeket a betegségek megelőzésében. Elvünk az, hogy ne csak egyetlen tünetet, betegséget kezeljünk, hanem a belgyógyászat korszerű ismereteit felhasználva az egész embert gyógyítsuk.
    • A fekvőbeteg ellátás mellett általános belgyógyászati, kardiológiai szakrendeléseken naponta, a speciális belgyógyászati rendeléseken (cukorbetegség, pajzsmirigy-hormonális betegségek, -érbetegségek, alvadásgátlás, vérképzőrendszeri betegségek) állunk betegeink rendelkezésére. A diabetes gondozó lehetőséget nyújt betegoktatásra, életmódbeli tanácsadásra.
    • Szakorvosaink munkájukat gazdag szakmai tapasztalat birtokában, modern technikai környezetben, nagy elhivatottsággal végzik. Bízzon bennük, és kérdéseivel forduljon hozzájuk bizalommal!

 


Szakmai vezető:
Dr. Horvát Gyula
Szakorvosaink:

Dr. Adnan Abdulla
Dr. Simon Gyula
Dr. Srajber Kornélia
Dr. Piros Annamária
Dr. Ébner Franciska
Dr. Watti Jezdancher
Dr. Grízner Enikő