logo fejlecbe


Bugát Pál Kórház
3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22
Telefon: 06 - 37 / 312 - 491
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Jó látását nálunk egy nap alatt visszanyerheti

Hol találja meg?

A kórház hotel épületének 3. emeletén, a műtő bejárata mellett

    • Képzeljük el, hogy életünket egy vastag, porlepte ablaküveg mögött kell leélnünk, amelyet sosem nyithatunk ki. Odakint ráadásul folyamatosan zuhog az eső, s a napok egyre sötétebbek...
egynapos szemeszet
  • Ezek a tünetek a szürkehályog betegség jelei is lehetnek, amelynek kockázata a kor előrehaladtával egyre nő. Az egynapos szemészeti sebészet modern műtéti eljárásának köszönhetően azonban jól kezelhető ez az alattomos kór is. Érdemes vele azonnal orvoshoz fordulni, hiszen a gyöngyösi neves szemész szakorvosok a szemlencse-beültetést a társadalombiztosítás keretein belül minden beteg számára ingyenesen végzik el.
  • A világszínvonalú műtét általában kb. 10-15 perces. A korszerű érzéstelenítésnek köszönhetően fájdalommentes, s a szövődmények kialakulásának veszélye is minimális. A műtétet követő felépülés rendszerint olyan gyors, hogy a beteg akár már a műtét napján visszatérhet otthonába, s a néhány hét múlva esedékes orvosi ellenőrzés idejére már teljes gyógyulás várható.
  • A szembetegségek kezelése kórházunkban kiemelt jelentőségű szakmai feladat. Szemműtéteinket a kórház központi műtőblokkjában, aneszteziológus jelenlétében, általában helyi érzéstelenítésben, de természetesen szükség illetve igény szerint altatásban végezzük, korszerű operációs mikroszkóp segítségével és a mai kor színvonalának megfelelő technikai felszereltség mellett. Igyekszünk betegeinknek szakszerű és szeretetteljes ápolást biztosítani, továbbá lehetővé tenni azt, hogy csak a szükséges időt töltsék a kórházban, távol otthonuktól.
  • Akiket program szerint, előjegyzés alapján veszünk fel, lehetőleg előre kivizsgáljuk: a laboratóriumi vizsgálathoz szükséges vérvételt és a társvizsgálatokat a szakrendelésen végezzük. Intézményünkben lehetőség van arra, hogy a műtétére szoruló kisgyermekekkel együtt az egyik szülőt is felvegyük, és lehetőség szerint a korlátlan látogatást is biztosítsuk, ha ez a betegtársakat nem zavarja.
  • A kórház ellátási területéhez tartozó településeken folyamatosan végezzük a 3-4 éves korú gyermekek szemészeti szűrővizsgálatát, amelynek célja a szem fénytörési hibáinak korai felismerése, ezek korrigálása és a gyermekek rendszeres gondozása.
  • 1998 őszén az országban elsőként indítottuk el azt a programot, melyben minden egyéves gyermeknek megmérjük a fénytörését, így kiszűrjük azokat, akik hajlamosak a kancsalságra vagy arra, hogy csak az egyik szemüket használják. A gyermekeket gondozásba vesszük, hogy a kellő pillanatban beavatkozhassunk: szemüveggel illetve szükség esetén szemtakaróval lássuk el a kisdedet.
  • Hagyományos területünk a csecsemők könnyút-elzáródásának kezelése, amelyet egyedülálló módon, nem csupán szemészeti beavatkozással, hanem szükség esetén a gégész kollégák közreműködésével, a könnycsövecske orr felőli megnyitásával végzünk el. Szakrendelésünkön évek óta folyik a cukorbetegség következtében létrejött szemészeti elváltozások kezelése, a betegek gondozása is.

Szakorvosaink munkájukat gazdag szakmai tapasztalat birtokában, modern technikai környezetben, nagy elhivatottsággal végzik. Bízzon bennük, és kérdéseivel forduljon hozzájuk bizalommal!

Üzembe helyeztünk egy új szemfenéki lézer-készüléket, ezen kívül egy másik un. YAG lézer készülék segítségével lehetőségünk van bizonyos hályogműtétek után kialakuló szövődmények elhárítására, és kórházunk területén látásjavító lézeres beavatkozások indulnak, melyet egy debreceni magán-szemklinika végez.

A szemészetben először 1963-ban használták a lézer-sugarat – akkor sebészeti céllal. A lézernyaláb keskeny, és nagyon kis széttartású (gyakorlatilag párhuzamos fénysugarakból álló) sugárnyaláb. Ezzel nagy energiasűrűség érhető el szűk sugárban, igen nagy távolságokban is.

1968 óta a világon legelterjedtebb, leggyakoribb „lézerezés” a cukorbetegség szemészeti szövődményeinek kezelése, amelyet fotokoagulációnak, fény-forrasztásnak nevezünk. Ennek lényege, hogy a nagyon pontosan irányítható lézersugárral elzárjuk a szemfenéki vérzéseket, amelynek eredményeképpen megelőzhető az állapot romlása, elkerülhetők a későbbi szövődmények. Használjuk még szemfenéki érelzáródások kezelésére, az ideghártya gyulladásos folyamatai gyógyulásának gyorsítására is.

A YAG-lézer hullámhossza más, ez nem nyelődik el a szövetekben, képes a nem-pigmentált szövetek szétválasztására – leggyakrabban az „utóhályog” kezelésére használjuk. A közeljövőben a Bugát Pál Kórházban lesz egy YAG-lézer-készülék betegeink utóhályogjának vértelen eltávolítására.

A lézersugarat használjuk még bizonyos (nem gyakori) szaruhártya-betegségek gyógyítására, sérülés vagy gyulladás okozta szaruhártya-hegek kezelésére is.

A Bugát Pál Kórházban rendelkezésre áll az a korszerű, fotokoagulációra alkalmas lézer-készülék is, amellyel a szemfenéki kezelésre szoruló betegeinket a tudomány mai állásának legmegfelelőbb módon, Gyöngyösön is el tudjuk látni. Nem kell más városba utazni.

Várjuk jelentkezését szemészeti szakrendelésünkön!