logo fejlecbe


Bugát Pál Kórház
3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22
Telefon: 06 - 37 / 312 - 491
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Osztályvezető főorvos: Dr. Halmen Mária
Osztályvezető főnővér: Dancsi Istvánné

 

Hol találja meg?

A  gyermekosztály a kórház hotel épületének 2. emeletén, a nyugati szárnyban található.

  • A gyöngyösi és környékbeli családok, a csecsemők és gyermekek mindig számíthatnak gyermekgyógyászatunk gondos segítő kezeire, ha a kicsik bajba kerülnek, balesetet szenvednek, vagy fertőzés támadja meg őket. A csecsemő és Gyermekosztály 18 ággyal működik. 0-18 éves kor között fogadjuk az kórházi ellátásra szoruló betegeket. Ellátási területünk: Gyöngyös város és 29 környéki község, de előnyös földrajzi helyzete miatt gyakori a más ellátási területről érkező igény. Ügyeleti időben a beteg gyermekkel elsősorban a városi, vagy vidéki háziorvosi ügyeletet kell keresni. Ott történik az elsődleges ellátás, és ha szükséges, onnan utalják be a gyermeket a kórházba.
  • Szeretnénk ezt az egész család számára nehéz időszakot, amit a család szeme fényének kórházi kezelése jelent elviselhetővé tenni azzal is, hogy lehetőséget biztosítunk a gyermekek és szülők együttes kórházi felvételére. Így a szülő éjjel-nappal nyomon követheti és segítheti gyermeke gyógyulását. Kórházi felvétel esetén lehetősége van az édesanyának gyermekével a kórházban maradni, egy kórteremben a kis beteggel. Ágybiztosítás, tisztálkodási lehetőség megoldott, étkezésről viszont magának kell gondoskodnia. Látogatási tilalom csak az osztályos vizitek idején van.  Kérjük, hogy a kórteremben egy betegnél egyszerre egy látogató tartózkodjék. Telefonon felvilágosítást adatvédelmi okokból nem adhatunk az osztály betegeiről.
  • Csecsemő, kisded, óvodás, iskolás, kamasz, ifjúkor betegségek kezelése a jó és gyors diagnosztikus háttér (labor, képalkotó- UH, RTG, CT-), a kiváló társszakmai, határterületi együttműködés (infektológia, fülészet, szemészet, gyermekgyógyászat, gyermekortopédia, urológia, sebészet, pszichiátria) eredményeképpen a legrövidebb időn belül megvalósul. Intenzív ellátás, traumás, égési sérülések a szakma szabályai szerint a meghatározott betegutakat követik. Az ideérkező betegeket stabilizáljuk, majd mentővel szállításukat biztosítva a megfelelő kórházba, klinikára irányítjuk. A fekvőbeteg ellátáson túl járóbeteg szakrendeléssel, és a születéstől 18 éves korig tartó szakkonzílium biztosításával is rendelkezésre állunk. Azon községekben, ahol a gyermek szakorvosi területi ellátás nincs, havi rendszerességgel szakorvosi konzultációt biztosítunk.
  • Célunk, hogy kis betegeinket a lehető legrövidebb időn belül gyógyultan, vagy legalább lábadozó szakban adjuk vissza a családnak. Szakorvosaink munkájukat gazdag szakmai tapasztalat birtokában, modern technikai környezetben, nagy elhivatottsággal végzik. Bízzon bennük, és kérdéseivel forduljon hozzájuk bizalommal!

Újszülött részleg

  • Az Újszülött részlegen 16 ággyal működünk (közel évi 800 szülés). A részlegen egy neonatológus munkáját 10 szakképzett ápoló és egy védőnő segíti.  A 24 órás Rooming-in rendszerben az anya egy kórteremben van az újszülöttel. Lehetőség van VIP elhelyezésre is.
  • Az I- es ellátási színtű neonatológiai, normál részlegünkön az egészséges újszülöttek, a rizikófaktoroktól mentes, stabil, jó állapotú, 2000 gr feletti koraszülöttek ellátása történik.  Az újszülött kori rutinellátás mellett feladatunk a méhen kívüli élethez való alkalmazkodás zavarainak elhárítása, újszülött kori kóros állapotok, és a koraszülöttek kezelése.  Lélegeztetést, vércserét, véradást nem végezünk. A beteg újszülötteket  Budapestre az  1 es Gyerekklinikára a Koraszülött intenzív osztályra  szállítja  a progresszív betegellátás keretében a Peter Cerny Alapítvány. A rizikószüléseknél a szülőszobán, illetve a császármetszéseknél gyermekorvos, legtöbbször neonatológus- és szakápoló mindig jelen van.
  • Civil kezdeményezések hatására kiváló a felszereltségünk (csak inkubátorból van 9 db. ebből kettő csúcsteljesítményű. Neonatológiai utókövetésre is van lehetőség.