logo fejlecbe


Bugát Pál Kórház
3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22
Telefon: 06 - 37 / 312 - 491
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Osztályvezető főorvos: Dr. Vértes Edit
Osztályvezető főnővér: Rácz Klára

Hol találja meg?

A kórház hotel épületének 3. emeletén

Ellátandó betegszám, ellátási területünk:

Elsősorban Gyöngyös és vonzáskörzete, illetve ellátási területe.
Területi ellátási kötelezettségünket az Egészségügyi Közlöny H538 – K40 számú melléklete tartalmazza. (összes ellátandó lakos: 212.077 fő)

Az osztály alapvető feladata:

A krónikus belgyógyászati betegellátás színvonalas végzése a jogszabályoknak és a szakmai szabályoknak megfelelően. A kórház aktív osztályainak tehermentesítése, a már kivizsgált és terápiásan beállított, aktív ellátást nem igénylő betegek kezelésének folytatása, rehabilitációja. Mindennapi tevékenységek elsajátításának újbóli betanítása, valamint betegeink állapotának olyan szintre emelése, hogy otthoni ápolásuk lehetséges legyen.

Krónikus osztályra a felvétel történhet:

  • Áthelyezéssel a kórház aktív osztályairól
  • Területi illetékesség alapján ide tartozó betegek előzetes egyeztetés alapján
  • Otthonról közvetlen beutalással, a háziorvos kezdeményezésére beutalóval
  • Sürgősségi betegellátó osztályról direkt módon, telefonos egyeztetés alapján a szabad ágyak függvényében

Az osztályon ápolt betegek elbocsátása történhet:

  • Otthonába
  • Aktív ellátást nyújtó vagy ápolási osztályra
  • Más egészségügyi intézménybe
  • Szociális ellátást nyújtó intézménybe

A krónikus osztályon nyújtott ellátás szerződéssel meghatározott ideig történik, mely indokolt esetben meghosszabbítható mindkét fél beleegyezésével, részleges térítési díj ellenében.

Az osztály tevékenysége:

Az orvosi ellátás napi 8 órában történik, az ügyeletet az aktív osztály biztosítja. A betegek teljes körű ápolását szakképzett ápolók végzik. A pszichés gondozást lelki gondozók segítségével, lelkészek bevonásával valósítjuk meg a beteg – hozzátartozó kérésére.
A betegeket 1-2-4-5 ágyas kórtermekben helyezzük el. Az osztályhoz rendelt központi gyógytornászok, dietetikusok, beteghordók biztosítják a magas szintű ellátás megvalósulását.

Információ:

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.