TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0037

A projekt azonosítója

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0037

A projekt címe

Struktúraváltáshoz kapcsolódó eszközbeszerzés a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban

A támogatás összege

876 165 663

A támogatás mértéke (%-ban)

100%

Kedvezményezett:

Bugát Pál Kórház

A projekt időtartama

2015. április 1. – 2015 december 21.

A megvalósulás dátuma

2015. december 21.

 

A projekt tartalmának bemutatása

A Bugát Pál Kórház kiemelt célja a korszerű, szükségleteken alapuló, optimális kapacitású, költséghatékonyan működő és fenntartható betegellátó rendszer kialakítása, valamint a lakosság elégedettségének, életminőségének növelése, amelynek köszönhetően javulnak az általános morbiditási és mortalitási jellemzők, a komplex ellátás és szolgáltatások (megelőzés, kezelés, rehabilitáció, gondozás).

A TIOP 2.2.6. pályázat a Kórház eszközállományának további fejlesztésére és korszerűsítésére irányul. A projekt megvalósulásával nagyrészt befejezettebbé és modernebbé válhat intézményünk eszközparkja. A fejlesztés során három irányt határoztunk meg:

  • az eszközbeszerzések legnagyobb részét az olyan elöregedett gépek cseréje teszi ki, amelyek a napi működés során gyakran meghibásodva hátrányosan befolyásolhatják a betegellátás megbízhatóságát és tervezhetőségét, illetve működtetésük gazdaságtalan;
  • az I.-es szintű ideggyógyászat és a II/B. szintű gasztroenterológia, azaz a két újonnan működő osztály, illetve részleg felszereléséhez új eszközök beszerzése szükséges;
  • fentieken túl a mindennapi betegellátást még hatékonyabbá tevő kisebb eszközök beszerzésére is sor kerül.

Célunk, hogy a tervezett eszközök beszerzése révén az elérhető legmagasabb minőségű egészségügyi szolgáltatások váljanak hozzáférhetővé az itt élő lakosság számára. A fejlesztéseknek köszönhetően rendelkezésre áll majd minden olyan szakellátási szolgáltatás, melyek egymásra épülve és integrált rendszert alkotva biztosítják a szolgáltatási hiányok megszüntetését és a szükséglettel alátámasztott igények kielégítését.

A projekt eredményeként növekszik a betegellátás hatékonysága, valamint biztosítva lesz az ellátás folyamatossága. Ezen kívül az eszközpark megújításával és bővítésével a kórházi orvosok, szakdolgozók számára korszerű munkahelyi környezet kialakítására kerül sor. A projekt megvalósításával a fejlesztéssel érintett szakmák vonatkozásában csökken a nagy értékű gép-műszerek átlagéletkora és az amortizálódott eszközök aránya.

 

pdf16 Meghívó (2015. december 17.)
pdf16 Sajtóközlemény (2015. december 17.)
pdf16 Sajtóközlemény (2015. december 21.)

 

Lakossági Fórum

pdf16 Meghívó (2015. december 17.)
pdf16 Eredmény kommunikációja (2015. december 17.)