logo fejlecbe


Bugát Pál Kórház
3200 Gyöngyös, Dózsa György u. 20-22
Telefon: 06 - 37 / 312 - 491
E-mail: korhaz@bugatpal.hu

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

TIOP-2.2.4/09/1 Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg- szakellátásban

A Bugát Pál Kórház szakmai munkájának fejlesztése költséghatékony megoldásokkal a fenntartható fejlődés érdekében, az esélyegyenlőség egyidejű biztosításával, a betegek ellátáshoz történő hozzáférési idejének csökkentésével

I. Alapadatok:

A projekt azonosítója:

TIOP-2.2.4-09/1-2010-0017

Megítélt támogatás:

1.125.458.181 Ft + 285.833.631 Ft többletforrás

A projekt összköltsége:

1.266.124.627 Ft

Kedvezményezett:

Bugát Pál Kórház

A projekt időtartama:

2010. november 1. – 2014. december 31.

II.    A projekt rövid bemutatása

A Bugát Pál Kórház fejlesztése a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” című pályázat keretében valósul meg.

A projekt egyedülálló lehetőséget kínál Heves Megye második legnagyobb egészségügyi intézménye, és ezáltal a város, valamit a környező kistérségek lakói számára. Az Európai Unió társfinanszírozásával egy olyan korszerű, négyszintes, közel 3000 m2-es szárny épül, mely hatékonyan segíti elő a szakmai integrációt, és egyben az ellátáshoz való hozzáférés idejét is jelentősen lerövidíti. A projekt sikeres lezárultával a Bugát Pál Kórházban a fekvő- és járóbeteg ellátás integráltan, kulturált, átlátható betegutak mentén valósul meg, növelve a kórház szakmai színvonalát, és megteremtve a költséghatékony gazdálkodás feltételeit.

Az új épületszárny szervesen kapcsolódik a jelenlegi épülethez, így egy épületen belül megoldhatóvá válik az intézményhez tartozó összes fekvőbeteg ellátás elhelyezése (a pszichiátriai rehabilitációs ellátás kivételével).


Az új szárny földszintjén kerül kialakításra a központi betegirányító egység, amely a hatékonyság és átláthatóság jegyében a betegek komfortját szolgálja, és megvalósul a fekvő- és járóbeteg-ellátás elkülönítése, illetve megtörténik az akut- és elektív betegutak szétválasztása. A központi betegirányítás mellett ugyanennek az épületnek a földszintjén és első emeletén kerül elhelyezésre a teljes járóbeteg-szakellátás.

Az épület második emeletére költöznek a szülészet- nőgyógyászati ellátások. Ugyanezen a szinten lesz megtalálható a baba-barát osztály, amely közvetlen összeköttetésben áll a jelenlegi szülőszobával, illetve az újszülött osztállyal, egységes, integrált szakmai ellátást biztosítva.

Az épület harmadik emeletén helyezkedik majd el az egynapos sebészet, és a rövid-ápolási egység, így megszűnik a jelenleg tapasztalható zsúfoltság.

Fentieken túl számos más egység új helyre költözik. Így például a műtőhöz még közelebb elhelyezkedő nyugati szárnyra kerül a hosszú-ápolási egység, ahol lehetőség nyílik majd a szeptikus ellátás elkülönítésére. Ennek helyére az ápolási osztály kerül. Mellette a kúraszerű ellátásokat kívánjuk elhelyezni. A tervek szerint méltó és a minimum-feltételeknek megfelelő körülmények között kerül elhelyezésre a krónikus belgyógyászati osztály.

A beruházásnak köszönhetően lehetővé válik számos korszerű műszer beszerzése, pl. kézi műszerek, altatógépek, új központi monitor rendszer, valamint lélegeztető gépek.

szechenyiterv logo

pdf16 Sajtóközlemény (2013. november 27.)
pdf16 Sajtóközlemény (2014. március 26.)
pdf16 Sajtóközlemény (2014. június 10.)
pdf16 Meghívó (2014. június 28.)
pdf16 Sajtóközlemény (2014. június 28.)

 

korhaz rollup